Over Ons

 
Over Ons3.png
 
 

Fabiola produceert programma’s in alle genres voor alle omroepen en zenders in Nederland. Bekende titels zijn Man bijt hond (SBS6), Groeten uit 19xx (RTL4), Je had erbij moeten zijn (NPO1/AVROTROS), De laatste 24 uur (NPO1/EO) en Topdokters (RTL4). Fabiola is een samenwerking van de prominente Belgische productiehuizen Woestijnvis en Lecter Media. Fabiola is gevestigd in Amsterdam.

Tien maanden na de oprichting van Fabiola in Nederland is ook de samenwerking in Duitsland gestart. Fabiola GmbH ontwikkelt programma’s voor de Duitse markt en produceert exclusief de formats van Woestijnvis en Lecter Media. Fabiola GmbH heeft haar kantoor in Keulen en wordt geleid door directeur Oliver Fuchs. Ina Eck is creatief directeur en Jennifer Neus is hoofd productie.

 

Woestijnvis

Op 1 september 1997 wordt het eerste Woestijnvisprogramma uitgezonden, Man Bijt Hond. Het dagelijkse programma wordt een begrip in Vlaanderen en het symbool van de langetermijnvisie binnen Woestijnvis. Naast Man Bijt Hond produceert Woestijnvis in zijn eerste jaar ook Alles Kan Beter en De Commissie Wyndaele. Vanaf het begin van haar bestaan heeft Woestijnvis een brede waaier aan televisiegenres gemaakt. Laatavondprogramma’s zoals De Laatste Show, reality met Wie Is De Mol?, quizprogramma’s als De Slimste Mens Ter Wereld en De Pappenheimers, maar net zo goed documentaires als De Rechtbank en In Godsnaam. Na de start van VIER (2012) gaat Woestijnvis door op een vergelijkbaar elan. Met nieuwe, sterke programma’s als Topdokters, Hotel Römantiek en De Ideale Wereld. Intussen werkt Woestijnvis ook opnieuw voor VRT, met programma’s als De Klas en Alles voor de Koers. Woestijnvis is ook producent van fictie-reeksen als De Parelvissers, Van Vlees en Bloed, Callboys (genomineerd voor een international Emmy) en De Dag.

Een selectie uit de producties van Woestijnvis

De Mol (VIER)

De Mol (VIER)

De Ideale Wereld (CANVAS)

De Ideale Wereld (CANVAS)

De Slimste Mens ter Wereld (VIER)

De Slimste Mens ter Wereld (VIER)

Hotel Römantiek (VIER)

Hotel Römantiek (VIER)

Zelfde Deur, 20 Jaar Later (EEN)

Zelfde Deur, 20 Jaar Later (EEN)

Callboys (VIER)

Callboys (VIER)


Lecter Media

Lecter Media is een onafhankelijk productiehuis, opgericht in 2016 door Guy Goedgezelschap en Jan Segers. Beide oprichters hebben een uitgebreide geschiedenis bij Medialaan (VTM, Q2, Vitaya, vtmKzoom, Jim en TvBastards). Lecter Media gaat vrijwel meteen een samenwerking aan met de originele oprichters van de Eyeworks Groep (Reinout Oerlemans, Ronald van Wechem en Robert van den Bogaard) en Robert treedt toe tot het team van Lecter. Lecter heeft inmiddels tientallen programma’s in productie/geproduceerd, waaronder Over Winnaars, studioshow Wat een Jaar, de drama-comedy serie De Luizenmoeder en het hitformat Groeten Uit 19xx.

Een selectie uit de producties van Lecter Media

Groeten uit 19XX (VTM)

Groeten uit 19XX (VTM)

Over Winnaars (VTM)

Over Winnaars (VTM)

De Luizenmoeder (VTM)

De Luizenmoeder (VTM)

Wat Een Jaar! (VTM)

Wat Een Jaar! (VTM)

Love Island (VIER/RTL5)

Love Island (VIER/RTL5)

Loïc: Zot van Koken (VTM)

Loïc: Zot van Koken (VTM)