Over Ons

 
Over Ons2.png
 

FABIOLA is een Nederlands productiebedrijf, opgericht door drie onafhankelijke televisieproducenten uit België; Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen. FABIOLA produceert exclusief de formats van de Vlaamse producenten in Nederland en ontwikkelt eigen programma’s voor de Nederlandse markt.

De Vlaamse oprichters van Fabiola vertegenwoordigen elk hun eigen creatieve identiteit en unieke televisie ervaring. De Mensen en Woestijnvis zijn de twee grootste producenten in België, en in Nederland bekend van formats als De Slimste MensHotel RomantiekDe TV-Kijker van het JaarReizen WaesBlokkenMag ik u Kussen?Man Bijt Hond en Wie is de Mol. In 2016 werd Lecter Media in België opgericht, maakte in Nederland Jensen Kiest voor Amerika en is de bedenker van internationaal succesformat Groeten Uit 19xx. De 3 Belgische producenten bundelen met deze stap hun creatieve krachten in Nederland.

Het voornaamste doel van FABIOLA is om de Vlaamse formats van haar oprichters te verkopen en produceren in Nederland. Dit varieert van recent gelanceerde televisieprogramma’s tot iconische formats uit het verleden. Verder produceert Fabiola ook andere buitenlandse formats voor de Nederlandse markt. Naast de content van bestaande partijen, creëert Fabiola ook zelf tv-programma’s voor de zenders en omroepen.