Oprichters

Woestijnvis

Op 1 september 1997 wordt het eerste Woestijnvisprogramma uitgezonden, Man Bijt Hond. Het dagelijkse programma wordt een begrip in Vlaanderen en het symbool van de langetermijnvisie binnen Woestijnvis. Naast Man Bijt Hond produceert Woestijnvis in zijn eerste jaar ook Alles Kan Beter en De Commissie Wyndaele. Vanaf het begin van haar bestaan heeft Woestijnvis een brede waaier aan televisiegenres gemaakt. Laatavondprogramma’s zoals De Laatste Show, reality met Wie Is De Mol?, quizprogramma’s als De Slimste Mens Ter Wereld en De Pappenheimers, maar net zo goed documentaires als De Rechtbank en In Godsnaam. Na de start van VIER (2012) gaat Woestijnvis door op een vergelijkbaar elan. Met nieuwe, sterke programma’s als Topdokters, Hotel Römantiek en De Ideale Wereld. Intussen werkt Woestijnvis ook opnieuw voor VRT, met programma’s als De Klas en Alles voor de Koers. Woestijnvis is ook producent van fictie-reeksen als De Parelvissers, Van Vlees en Bloed, Callboys (genomineerd voor een international Emmy) en De Dag.

Een selectie uit de producties van Woestijnvis

De mol (VIER)

De mol (VIER)

Hotel römantiek (VIER)

Hotel römantiek (VIER)

De ideale wereld (CANVAS)

De ideale wereld (CANVAS)

Zelfde deur, 20 jaar later (EEN)

Zelfde deur, 20 jaar later (EEN)

De slimste mens ter wereld (VIER)

De slimste mens ter wereld (VIER)

Callboys (VIER)

Callboys (VIER)


Lecter Media

Lecter Media is een nieuw onafhankelijk productiehuis, opgericht in 2016 door Guy Goedgezelschap en Jan Segers. Beide oprichters hebben een uitgebreide geschiedenis bij Medialaan (VTM, Q2, Vitaya, vtmKzoom, Jim en TvBastards). Lecter Media gaat vrijwel meteen een samenwerking aan met de originele oprichters van de Eyeworks Groep (Reinout Oerlemans, Ronald van Wechem en Robert van den Bogaard) en Robert treedt toe tot het team van Lecter. Lecter heeft inmiddels meer dan twintig programma’s in productie/geproduceerd, waaronder Over Winnaars, studioshow Wat een Jaar, de drama-comedy serie De Luizenmoeder en het hitformat Groeten Uit 19xx.

Een selectie uit de producties van Lecter Media

Groeten uit 19XX (VTM)

Groeten uit 19XX (VTM)

Wat een jaar! (VTM)

Wat een jaar! (VTM)

Over winnaars (VTM)

Over winnaars (VTM)

Project Axel (VIER)

Project Axel (VIER)

De luizenmoeder (VTM)

De luizenmoeder (VTM)

Kan u de vraag nog eens herhalen? (VTM)

Kan u de vraag nog eens herhalen? (VTM)


De Mensen

De Mensen ontwikkelt en produceert nationaal en internationaal gewaardeerde televisieprogramma’s sinds 2001. De bestuurders van De Mensen zijn zakelijk directeur Maurits Lemmens en creatief directeur Raf Uten. De Mensen is actief in zowat alle televisiegenres: gameshows (Blokken, Kijker van het Jaar), comedy (Ge Hadt Erbij Moeten Zijn, Mag Ik U Kussen), talkshows (Bracke & Crabbé, Villa Vanthilt), docureeksen (Reizen Waes, Last Days), kinderprogramma’s (de Dokter Bea Show, Nachtraven) en reality (De Laatste 24 Uur, Buurman Wat Doet U Nu, Wauters vs. Waes). Sinds 2012 heeft het productiehuis haar activiteiten verder uitgebreid naar televisiefictie en film, met reeksen als Beau Séjour, Spitsbroers, Chaussée d’Amour en Undercover. Met het oog op de Franstalige markt nam De Mensen in 2010 Les Gens over (het voormalige Stromboli Pictures), een succesvol Brussels productiehuis. Les Gens maakt zowel fictie- als non-fictieprogramma’s in Franstalig België. In 2014 werd ook Skyline Entertainment, een productiehuis met jarenlange ervaring in fictie, overgenomen. Dit jaar maakte Skyline seizoen 2 van de thrillerserie Salamander en werken zij aan de vierde succesfilm van F.C. De Kampioenen. Het derde seizoen van de politiereeks Professor T. Is nu te zien op Eén. De producties van De Mensen wonnen heel wat prijzen op binnen- en buitenlandse televisiefestivals. Programma’s van De Mensen worden niet alleen getoond op alle Vlaamse en Waalse zenders, maar ook op o.a. Netflix, TF1, BBC en ZDF.

Een selectie uit de producties van De Mensen

Reizen Waes (EEN)

Reizen Waes (EEN)

Mag ik u kussen? (EEN)

Mag ik u kussen? (EEN)

Blokken (EEN)

Blokken (EEN)

Ge hadt erbij moeten zijn (VTM)

Ge hadt erbij moeten zijn (VTM)

Buurman, wat doet u nu? (EEN)

Buurman, wat doet u nu? (EEN)

Undercover (NETFLIX)

Undercover (NETFLIX)